ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ (ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΑΣ)

Σήμερα 1/4/2016 συνεδρίασε η επιτροπή προγράμματος σπουδών κατά την οποία συζητήθηκε το ΣΧΕΔΙΟ με το οποίο θα αλλάξει το Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής λαμβάνοντας υπόψιν μια εκ των προτάσεων της Νέας Προοπτικής για την εισαγωγή της Επείγουσας Ιατρικής ως υποχρεωτικό μάθημα.(της μοναδικής πρότασης που κατατέθηκε σήμερα.)

Ο πρόεδρος της Σχολής κ. Πέτρος Σφηκάκης ανέλυσε αυτό το σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει αρχικά τη σύνταξη ενός κειμένου, από τις έδρες, με τους εκπαιδευτικούς στόχους του κάθε μαθήματος.

Οποιεσδήποτε αλληλοεπικαλύψεις σε ύλη, μεταξύ μαθημάτων, προκύψουν, απ αυτά τα κείμενα των εδρών, θα οδηγήσουν σε αναδιαμόρφωση, συμπτύξη και περικοπή μαθημάτων.

Αυτή ,λοιπόν, η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για τον εκσυγχρονισμό του Προγράμματος Σπουδών η οποία θα συντελεστεί με ενημέρωση, διάλογο και με τη σύμφωνη γνώμη της φοιτητικής κοινότητας. Δεν αποτελεί όνειρο απατηλό. Όπως, τονίστηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Σχολής, οι πρωτοετείς του 2017 θα βιώσουν την αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών και θα επωφεληθούν από τις νέες δυνατότητες ( αξίζει να σημειωθεί οτι το παρόν Πρόγραμμα έχει να αλλάξει από το 1981)

Επίσης, η εισαγωγή του μαθήματος <<Επείγουσα Ιατρική >>, κάτι για το οποίο πρώτη η Νέα Προοπτική αγωνίστηκε με σοβαρή προεργασία όλο αυτό το διάστημα καθώς και τα προηγούμενα έτη , είναι πολύ πιθανό, να λάβει σάρκα και οστα και να αποτελέσει μια απ τις πρώτες αλλαγές του 2017 , αφού ως πρόταση, εισέπραξε πολύ θετικά σχόλια τόσο λόγω για την αναγκαιότητάς της όσο και για την οργάνωση που υπήρξε.

Συνεπώς, ως Νέα Προοπτική, αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την προσπάθειας μας, καθώς πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει, που δεν ήταν άλλος από το να ανοίξει η συζήτηση για την αλλαγή προγράμματος σπουδών.

Σε αντίθεση, το συνονθύλευμα των Ε.Α.Α.Κ κάνοντας για άλλη μια φορά τα γνωστά τους “δημοκρατικά” τερτίπια διέκοψαν τη συνεδρίαση, λίγο πριν αυτή ολοκληρωθεί, και στάθηκαν για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Μικρό το κακό. Η ουσία των πραγμάτων αλλά και η βούληση της πλειοψηφίας τους έχει προσπεράσει προ πολλού.

Στο προσεχές διάστημα, λοιπόν, ως Νέα Προοπτική δεσμευόμαστε ότι θα αποτελέσουμε το εχέγγυο ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος, να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις, να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν βάσει του χρονοδιαγράμματος που τέθηκε σήμερα, να εκφραστούν κι άλλες προτάσεις από ανένταχτους φοιτητές (στους οποίους δεν επετράπη η τοποθέτηση από το show των ΕΑΑΚ) αλλά και να εφαρμοστούν στο ακέραιο οι πάγιες θέσεις του ΣΦΙΑ.

Καλούμε κάθε φοιτήτρια και φοιτητή , να έρθει μαζί μας σε αυτήν την προσπάθεια υπερ της κοινής λογικής. Μακάρι, να υπήρχαν κι άλλες φωνές εκπροσώπησης στα όργανα συνδιοίκησης υπερ της βελτίωσης του προγράμματος σπουδών. Δεν υπάρχουν.

Μην μείνουμε μόνοι μας τώρα…

Τώρα, που υπάρχει λευκός καπνός…

Υπεύθυνα,

Νέα Προοπτική Ιατρικής
Ανεξάρτητη Φοιτητική Παράταξη