Η Νέα Προοπτική για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης και την κατασυκοφάντησή μας από ΕΑΑΚ.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε από την εγκυρότατη και αξιόπιστη ενημέρωση των ΕΑΑΚ ότι η Νέα Προοπτική ευθύνεται για κάθε κακό ανά την υφήλιο. Μικρασιατική καταστροφή, Δίδυμοι Πύργοι, Φαινόμενο Θερμοκηπίου, Τιτανικός κλπ.

Σήμερα, πληροφορηθήκαμε ότι ευθυνόμαστε για κάθε βιασμό, καθώς, είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι ρατσιστές, μισογύνηδες, σεξιστές, ομοφοβικοί, εξτρεμιστές και κάθε λογής «μαργαριτάρι» υποκινείται από τη Νέα Προοπτική.

Εν ολίγοις, κάθε Νεοπροοπτικάριος είναι ένας μικρός διεστραμμένος δικτάτορας. Αυτά είναι γνωστά βέβαια σε όλη την φοιτητική κοινότητα της Ιατρικής Σχολής εδώ και χρόνια. Μιας Σχολής στην οποία καλώς ή κακώς γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Το περίεργο είναι ότι η Νέα Προοπτική είναι η 1η δύναμη της Σχολής επί 7 συναπτά έτη με ενα «αντιδημοκρατικό» ποσοστό της τάξεως του 42%.

Σε αυτό το σημειό ακριβώς είναι που καταρρίπτεται όλο αυτό το παραμύθι με τον δράκο, σκάει σαν φούσκα η προπαγάνδα των ΕΑΑΚ (ποπ!) και επιβεβαιώνεται το ρητό «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»!

Πριν όμως, αναφερθούμε στην παραφροσύνη των ΕΑΑΚ , πρέπει να γίνει σαφής η θέση της Νέας Προοπτικής σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία η οποία φέρει τις υπογραφές ΕΑΑΚ-ΠΚΣ-Αγ.Κινήσεων.

Η Νέα Προοπτική είναι δίπλα σε κάθε φοιτήτρια και φοιτητή για οποιοδήποτε θέμα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θέματα αξιοπρέπειας και ισότητας των δυο φύλων.

Τωρά, σχετικά, με την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από Καθηγητή, η Νέα Προοπτική δεν ζήτησε επώνυμη γραπτή καταγγελιά. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να εξηγηθεί προφορικά από το άτομο που δέχθηκε την παρενόχληση τι ακριβώς συνέβη. Πλην των αόριστων κατηγοριών των ΕΑΑΚ-ΠΚΣ-Αγ. Κινήσεων δεν υπήρξε καμία παρουσία ατόμου που να ισχυρίζεται ότι δέχθηκε παρενόχληση. Είναι, προφανές, οτι δεν μπορούμε να υπογράψουμε μια τόσο σοβαρή καταγγελία, κατά κανενός, χωρίς κάποια εξήγηση του τι πραγματικά συνέβη.

Ενθαρρύνουμε , το άτομο που παρενοχλήθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, να σπάσει τη σιωπή του και να μας διαφωτίσει ώστε να μπορέσουμε να πράξουμε τα δέοντα ως πρώτη δύναμη της Ιατρικής Σχολής , εγγυώμενοι στο έπακρο την ανωνυμία του. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι περιττό να πούμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του ατόμου, σύσσωμη η Νέα Προοπτική.

Δυστυχώς, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, τα ΕΑΑΚ έσπευσαν άρον άρον να συνεχίσουν την εμμονική τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Αυτή η τακτική τους μας προβληματίζει και μας κάνει να έχουμε δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο είναι αξιόπιστη, τελικά, αυτή η καταγγελία.

Αναμένοντας τις εξελίξεις, τηρούμε ίσες αποστάσεις προς κάθε πλευρά, μην θέλοντας να πιστέψουμε οτι όλο αυτό είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πολιτικό επίπεδο της Σχολής μας είναι άνω του μηδενός.

Παρόλα αυτά, η τακτική της λάσπης είτε σε σοβαρά είτε σε ασόβαρα ζητήματα είναι τέκνο της παραφροσύνης των ΕΑΑΚ. Τελικά τους ενοχλεί πολύ που η Σχολή δεν τέλει πια υπό κατάληψη παρά μόνο στα πιο τρελά όνειρά τους, ενοχλεί που το πρόγραμμα σπουδών αλλάζει από τον Σεπτέμβριο, ενοχλεί η έλλειψη τεχνητών εντάσεων σε μαθήματα-εργαστήρια-κλινικές, ενοχλεί η απουσία κομματικών παρατάξεων και φυσικά ενοχλεί η απάντηση που θα λάβουν στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές – δημοψήφισμα για την αλλαγή προγράμματος σπουδών – στις 17 Μαΐου.

Περαστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *