24 ΜΑΙΟΥ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Η’ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ.

Τετάρτη 24 Μαϊου 2017. Φοιτητικές Εκλογές Ιατρικής Αθήνας.

 

Για ποιό λόγο πρέπει να συμμετάσχεις; Η απάντηση είναι απλή: Αποφάσισε εσύ για τον εαυτό σου και τη Σχολή σου και όχι να αποφασίζουν άλλοι για σένα.

Τι προσφέρουν οι εκλογές, ποιός ο ρόλος τους; Οι εκλογές αναδεικνύουν τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβούλιου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας , ο οποίος αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ, θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση Τμήματος ( Συνέλευση Καθηγητών – Φοιτητών) και στη ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ της Σχολής. Για την καλύτερη ενημέρωσή σου επισυνάπτουμε και το καταστατικό του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας (Αυτό είναι το link –> http://bit.ly/1WYyJvy) .

Στη Σχολή μας υπάρχουν ομάδες φοιτητών, οι οποίες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε άλλους ενδιαφέροντες επιστημονικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς αλλά και εθελοντικούς τομείς. Κάθε ομάδα/οργάνωση έχει το έργο της και είναι αξιοσέβαστη.

Όμως, ΜΟΝΟ, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας, (ΣΦΙΑ) έχει θεσμικό ρόλο στις εξελίξεις της Σχολής μας. Είναι ενας ρόλος διακριτός, δεν έρχεται σε αντίθεση με καμία άλλη ομάδα αλλά επηρεάζει καθοριστικά τις εξελίξεις που αφορούν το ΣΥΝΟΛΟ των φοιτητών στην Ιατρική Αθήνας.

Ποιό το διακύβευμα των φετινών εκλογών; Ως Νέα Προοπτική θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τον απολογισμό μας για το τι έχουμε κάνει όλα αυτα τα χρόνια. Δεν θα το κάνουμε γιατί αφενός δεν θέλουμε να κουράσουμε και αφετέρου επιδιώκουμε σε αυτές τις εκλογές τη συμπόρευση όλων των φοιτητών που συμφωνούν τουλάχιστον σε ένα πράγμα: ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.

Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν τους συσχετισμούς στα όργανα του Συλλόγου μας αλλά και θα αποτυπώσουν ξεκάθαρα , με το πιο δημοκρατικό τρόπο, τη βούληση των φοιτητών.

Η Νέα Προοπτική είναι η μοναδική, φοιτητική παράταξη που εκλέγει εκπροσώπους στη Συνδιοίκηση της Σχολής , η οποία συμφωνεί με την αλλαγή προγράμματος σπουδών.

Όχι απλά συμφωνεί. Αλλά αποτελεί μέρος της αλλαγής αυτής η οποία θα πραγματοποιηθεί ως τον Σεπτέμβριο του 2017 όπως έχει ανακοινωθεί από την Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής έπειτα από επεξεργασία προτάσεων καθηγητών, δικών μας προτάσεων αλλά και ομάδων/οργανώσεων φοιτητών της Σχολής μας.

Υπενθυμίζουμε την πρόταση της Νέας Προοπτικής στις 30 Μαρτίου 2016 στην Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών της Σχολής (μπορείς να την δεις σε αυτό το link http://npiatrikis.gr/wordpress/?p=444 ), η οποία υιοθετήθηκε και ΥΠΑΡΧΕΙ στο νέο πρόγραμμα σπουδών, για την εισαγωγή μαθήματος Επείγουσα Ιατρικής – Αναισθησιολογίας η οποία εκτός των άλλων θα παρέχει δεξιότητες ALS και ATLS.

Την πρόταση αλλαγής προγράμματος σπουδών , όπως έχει διαμορφωθεί μπορείς να την μελετήσεις στο ακόλουθο link της σχολής: http://bit.ly/2qNWayZ .

Το μήνυμα της Νέας Προοπτικής για τις εκλογές προς εσένα:

Η Νέα Προοπτική είναι η μοναδική ανεξάρτητη φοιτητική παράταξη, χωρίς κομματική καθοδήγηση, της Ιατρικής Σχολής, η οποία τα τελευταία 7 χρόνια τιμάται από την πλειοψηφία των φοιτητών κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους αλλά και την 1η θέση στις εκλογές με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη διαρκώς βελτιούμενη εικόνα της Ιατρικής Σχολής.

Οι γενικές και πάγιες θέσεις της συνοψίζονται σε:

  • Ανοικτή Σχολή – Απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας
  • Αλλαγή Προγράμματος Σπουδών υπό τους όρους των φοιτητικών κεκτημένων.
  • Διατήρηση των φοιτητικών κεκτημένων:
    1. Καμία περικοπή πτυχιακών εξεταστικών
    2. Δωρεάν έντυπα συγγράμματα για όλους.
    3. Δωρεάν και Έγκαιρη διανομή σε όλους απαραίτητων υλικοτεχνικών μέσων (στηθοσκόπια κλπ) κ.α.
  • Εφαρμογή αξιολόγησης (φοιτητών, καθηγητών, μαθημάτων, εργαστηριών, κλινικών, προγράμματος σπουδών.)

Περισσότερα για τις θέσεις αλλά και το έργο της Νέας Προοπτικής , πέραν των όσων αναφέραμε παραπάνω ή και την πρόσφατη Ημερίδα Συρραφής Τραύματος που πραγματοποιήσαμε, μπορείς να διαβάσεις στον περσινό απολογισμό μας στο link —> http://npiatrikis.gr/wordpress/?p=457 .

Στην ουσία των φετινών εκλογών, η αποχή, η αδράνεια και η έλλειψη ξεκάθαρης τοποθέτησης απέναντι στην επικείμενη αλλαγή προγράμματος σπουδών, θέτει σε κίνδυνο το συνολικό εγχείρημα. Είναι προφανές ότι μια αλλαγή , τόσο σημαντική και τόσο ουσιαστική για την αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών μας, θέτει τον καθέναν μας προ των ευθυνών του.

Είτε είσαι υπερ της αλλαγής προγράμματος σπουδών και αυτό αποτυπώνεται με την στήριξή σου στη Νέα Προοπτική είτε διαφωνείς με την συγκεκριμένη αλλαγή και απέχεις, ψηφίζεις άκυρο, ψηφίζεις μια εκ των άλλων παρατάξεων που όλες είναι αντίθετες (ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, Αγ. Κινήσεις).

Στις 24 Μαϊου οι εκλογές αποκτούν δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

Την Τετάρτη 24 Μαΐου, η Νέα Προοπτική Ιατρικής, σε καλεί να αναλάβεις τις ευθύνες που σου αναλογουν ως ενεργός φοιτητης της Σχολή μας, να αφουγκραστείς τα θετικά που θα προκύψουν από την αλλαγή προγράμματος σπουδών, να διαβάσεις ποιά ειναι αυτή η πρόταση, να προσέλθεις στην εκλογική διαδικασία ( από τις 07.00 – 19.00) και να εκφραστείς. Η φωνή σου, η αποψή σου, η γνώμη σου είναι ψηφίδα της μεγάλης αλλαγής.

Παραφράζοντας τον Γκάντι …

Γίνε εσυ η αλλαγή που επιθυμείς στην Ιατρική …

 

 

Υπεύθυνα,

Νέα Προοπτική Ιατρικής – Ανεξάρτητη Φοιτητική Παράταξη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *